Fuel anlæg

Kentek Aviation Equipment & Fuel Service

Opgaven kommer og vi snakker med kunden om, hvad anlægget skal kunne. Behovet bliver vendt, drejet og drøftet. Så vi rammer den perfekte løsning.

Der bliver taget højde for myndighedernes regler, diverse godkendelser og el arbejde. Der bliver refereret til tidligere producerede anlæg.

Vi har altid en dyb respekt for kundens ønsker og disse efterkommes bedst muligt. Anlægget er færdig til lovet tid og pludselig er vi gang et andet sted – smart.

Teknik

Et aviation anlæg til luftfart er underlagt mange regler. Der findes i dag følgende produkter: JET A1, AVGAS 100LL, F44 samt UL91 (blyfri).

Der skal tages prøver dagligt fra lagertank samt før og efter filter.

Der skal kunne udtages milipore prøver. Drænprøver tages ud og føres via måler/pumpe til glassampler og videre til dræntank.
Alle ventiler er her selvlukkende.

Hele anlægget skal termisk aflastes og der må ikke være mulighed for stillestående produkt.

Filter skal udluftes automatisk.

Der monteres differenstryksmåler så man kan følge filterets tilstand.

Vi gør meget ud af at montere ventiler og rør optimalt så anlægget er overskueligt for operatøren. Alle rør og ventiler er rustfri stål 316 og el komponenter ATEX godkendte. Der er lært og tænkt meget gennem tiden.

Historien bag

Det hele startede for mere end 20 år siden.
Shell havde nogle Jet- A1 fuel anlæg rundt omkring i det danske land. De var udtjente, nok fra 60-70’erne. Der blev designet en container, der var i harmoni og som var flytbar. Både gangareal, dræn anlæg, pumper og filter samt omstillings ventiler skulle placeres betjeningsvenligt.

Sønderborg lufthavn var den første. I sammenarbejde med Shells teknikker Erik Iversen blev der arbejdet tidlig og sent med fjernelse af det gamle anlæg. Lufthavnen skulle holdes i gang med så lidt gene som mulig.

Inden vi var færdige i Sønderborg var der givet ordre på container til Aarhus lufthavn.

Der kom chefer fra andre lande for at følge med og inden længe var vi i gang med flere anlæg til Norge.
Flere lufthavne fik vi lov at levere til, senest Grønland.

Blandt Aviation kunderne kan nævnes Shell, Statoil og nu også airBp samt andre operatører, der har sit eget anlæg.

Sideløbende med alle Jet-A1 anlæg, fremstiller vi ligeledes AVGAS 100LL (Benzin) anlæg.

Kontakt Kentek Flydebroer ApS

Har du spørgsmål? Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.