Kentek Flydebroer ApS

TEKNIK

Modeller:
Vores flydebroer anvendes i lystbådehavne, erhvervshavne, bade- og roklubber samt til flydende arbejdsplatforme. Pga. af den forholdsvis store vægt ligger broerne meget stabile i vandet. Broerne fremstilles typisk i sektioner af 6 meters længde, og sammenbygges til ønsket længde i vandet.
Vi fremstiller 3 standard størrelser af flydebroer.

Stor model:
Store opdriftsklodser med dimensioner L x B x H = 3,00 x 2,00 x 1,00 m.
De store flydebroer fremstilles i sektioner med en bredde på 3,15 m og en længde på 12,00 m, forsynet med 5 store opdriftsklodser. Flydebroens fribord er ca. 0,85 m. Flydebroen har en synke-bæreevne på 440 kg/m2 og en nominel bæreevne efter normen på 265 kg/m2.
Denne model kan anvendes til erhvervsformål (redningsbåde, servicebåde) eller som fordelingsbro i en større lystbådehavn.

Standardmodel:
Standard opdriftsklodser med dimensioner L x B x H = 2,40 x 1,30 x 0,76 m.
De normale flydebroer fremstilles i sektioner med en bredde på 2,60 m og en længde på 6,00 m, med 3 standard opdriftsklodser. Flydebroens fribord er ca. 0,55 m. Flydebroen har en synke-bæreevne på 235 kg/m2 og en nominel bæreevne efter normen på 135 kg/m2.
Denne model anvendes typisk i lystbådehavne eller til lettere erhverv.

Lav model:
Lave opdriftsklodser med dimensioner L x B x H = 2,20 x 2,20 x 0,37 m.
De lave flydebroer fremstilles i sektioner med en bredde på 2,30 m og en længde på 6,00 m, med 2 lave opdriftsklodser. Flydebroens fribord er ca.
0,22 m. Flydebroen har en synke-bæreevne på 110 kg/m2 og en nominel bæreevne efter normen på 65 kg/m2.
Denne model anvendes til robåde, kajakker, som badebro eller lignende.

Pontonen:
Flydebroerne består af opdriftsklodser af fiberbeton i miljøklasse ekstra aggressiv og med en kerne af ekspanderet polystyren (S80, celleplast). Ved hjørnerne er der indstøbt inserts til sammenbygning med overbygningen og der suppleres lokalt med rustfri armering Alle materialer kommer fra anerkendte danske leverandører.
Se betonvare beskrivelsen HER

Vangerne:
Ovenpå opdriftsklodserne monteres der langsgående stålvanger i UPE-stålprofiler (120-300 mm afhængig af model) og tværgående stålbjælker i IPE-stålprofiler (80-120 mm afhængig af model). Vangerne udføres med kraftige endeplader så sektionerne kan sammenboltes. Pladekanter og savsnit afrundes og alt stål varmforzinkes med en lagtykkelse på 150 μm. På siden af vangerne påboltes fenderliste i træ eller plast. Vangerne er forberedt med huller til fortøjningsøjer, pullerter og Y-bomme.

Dækket:
Flydebroerne kan udføres med mange typer af beklædning. Som standard anvendes høvlede og trykimprægnerede fyrretræsplanker 34x145 mm, som sømmes til langsgående reglar, der er boltet på stålet. Søm og bolte er naturligvis varmforzinkede.
Andre dæktyper kan være kompositbrædder, hårdttræsbrædder, elefantriste, fiber gitterriste (mini-mesh)

Forankring:
Flydebroer forankres typisk med kæder fastgjort til betonklodser eller stålpæle rammet ned i søbunden. Vores flydebroer er forberedt for begge dele. Pælestyr kan enten påboltes udenpå vangerne eller integreres i brodækket (mellem pontonerne) så der er mulighed for at fortøjre både frit langs hele broen.

Tilbehør:

Y-bomme
Vi fremstiller y-bomme i 6, 8 og 10 m længde eller efter ønske. bommene er ca. 60 cm brede, så de er rare og sikre at færdes på.
Y-bommene er opbygget over en galvaniseret stålkonstruktion med beklædning af træ eller fiberrist og med fender på siderne af træ eller plast. Opdrift udføres med et langsgående PE-rør SDR 33 Ø500x15,2

Landgangsbroer og ramper
Vi fremstiller landgangsbroer og ramper tilpasset de aktuelle forhold og individuelle ønsker. Konstruktionen er typisk en varmforzinket stålkonstruktion med sparkekant, knæliste og håndliste. Beklædning kan f.eks. være træ eller fibergitterrist. Rampen ruller på hjul af nylon ruller med rustfri aksel. Flydebroen kompenseres med ekstra opdrift svarende til vægten fra rampen.

Fortøjning
Vi kan også levere og montere fortøjningsøjer, pullerter og lignende.

Installationskanal
Flydebroerne er forberedt med installationskanal i begge sider til fremføring af strøm og vand m.m. Installationskanalen afdækkes med et langsgående bræt som kan afmonteres i sektioner.

Projektering, fremstilling og montage:
Kentek Flydebroer hjælper med opgaven hele vejen. Fra de første indledende ideer og streger og helt frem til ibrugtagning. Opgaven kan også opdeles så der f.eks. er mulighed for medbyg. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om din opgave.